Morbær er et lille bær der smager lidt ligesom små karameller.

Kina bruger morbær som traditionel medicin.

Indhold:

  • højt indhold af C-vitamin,
  • rig på kalk,
  • rig på fosfor,
  • rig på magnesium,
  • rig på jern
  • rig på kobber
  • resveratrol, gavnlige stof som findes i rødvin.
  • rig på protein i forhold til andre frugter og bær
  • Morbær er en god proteinkilde med ca.10 g. protein pr. 100 g.

Kræftforebyggelse
Morbær er en god kilde til resveratrol, en potent phytonutrient også findes i druer, som forskerne mener kan forebygge kræft og støtte i kampen af eksisterende kræftformer.

Livs forlængende
På grund af resveratrol indholdet, kan morbær være et redskab til længere levetid. Resveratrol har vist i flere undersøgelser at forlænge levetiden af mus.

Blodrenser
I kinesisk medicin betragets morbær som en blod tonic, hvilket betyder, at det renser blodet og styrker hele systemet.

Nyre Styrkende
I kinesisk medicin menes morbær at styrke nyrerne.

Lever Renser
I kinesisk medicin menes morbær at være effektive til at rense leveren.

Bedre hørelse og syn
I Kina laves te med morbær for at styrke hørelsen og synet.

Forstoppelse Behandling
I Tyrkiet er en behandling for forstoppelse at spise hvide morbær på tom mave med et glas vand.

Anæmi / Blodmangel Behandling
Fordi de er ganske høje i jern, er morbær en god fødevare til brug i behandlingen af anæmi.

Forkølelse og Influenza Behandling
I Tyrkiet bruges morbær som behandling for forkølelse og influenza. Deres effektivitet kan skyldes deres høje C-vitamin indhold.

Grå hår
I flere lande betragtes morbær som et effektivt middel mod for tidlige grå hår.